Så ordnar du ett lyckat välgörenhetsevent

Ett lyckat event är det bästa sättet för att samla in större summor till välgörenhet. För att skapa ett lyckat event är det viktigt att locka många besökare. Det gör du bäst genom att arrangera roliga aktiviteter både för barn och vuxna.

Vill du hjälpa barn i världen? Då kan du arrangera ett välgörenhetsevent och samla in pengar till exempelvis Unicef eller SOS Barnbyar. Det finns många generösa människor som gärna donerar pengar till bättre behövande. Genom att bjuda in till event med roliga aktiviteter maximerar du antalet besökare och därmed även den slutgiltiga summan som doneras till behövande barn.

Fixa rolig underhållning för barnen

Anordna gärna ett event som har aktiviteter både för stora och små. Bjud in barnfamiljer och se till att det finns lekar och aktiviteter för alla. Ett tips är att hyra en hoppborg hos Bergamunken om du vill att barnen ska ha roligt på eventet. Företaget är baserat norr om Stockholm och via dem kan du hyra en hoppborg i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och övriga Sverige. Du kan även hyra en hinderbana, rutschkana och rodeotjur till eventet. Säkerhetsmattor ingår alltid via hyrning av hoppborg vilket ger en säkrare och tryggare hoppning. Du som arrangör kan självklart ta betalt för att barnen ska få hoppa i borgen. Barnen får hoppa loss och ha roligt samtidigt som de bidrar till att världens barn for det bättre. Det är med andra ord bra för alla!

Du som hyr en hoppborg har ansvar och skyldigheter. Bland annat kan du behöva tillstånd eller tillåtelse för att få ställa ut din hoppborg. Du kan läsa mer på Konsumentverkets hemsida angående vilka riktlinjer som gäller.

Andra aktiviteter som bidrar till pengainsamlingen

Utöver hoppborgen kan du även arrangera mindre aktiviteter som bidrar till pengainsamling, exempelvis:

  • Fiskedamm
  • Lotteri
  • Pilkastning
  • Skattjakt
  • Bingo

Tänk på att de vuxna också vill ha roligt. Kanske kan du hyra in en komiker eller arrangera fem-kamp för både barn och vuxna? Auktioner med olika föremål kan också vara rolig för besökarna. Ett lotteri är alltid ett bra alternativ. Se gärna till att ha åtminstone en riktigt fin vinst. Kanske kan du höra av dig till lokala företag och varumärken och se om de vill donera några vinster till ditt lotteri? Många företag är gärna med och bidrar till välgörenhet i utbyte mot att deras logga får synas.

Servera god mat & dryck

Inget välgörenhetsevent är komplett utan god mat och dryck. Det bör finnas olika sorters mat, dryck och fika som besökarna kan köpa till självkostnadspris. Det är ett mycket effektivt och bra sätt att få in pengar till insamlingen. Var noga med att läsa på om reglerna för tillfälligt serveringstillstånd om du vill sälja mat och dryck. Det vore tråkigt om eventet får problem på grund av detta.

Bestäm välgörenhetsorganisationer i förväg

Sist men inte minst är det viktigt att vara transparent när det gäller pengainsamlingen. Det ska vara tydligt för besökarna vart deras pengar kommer att gå. Det bör tydligt framgå vilka välgörenhetsorganisationer som du som arrangör planerar att ge pengarna till.