Så kan du hjälpa andra i juletider

Julen är en värmens och kärlekens högtid. Dock känns det inte så för alla. En del kämpar med ekonomin och andra har inte ens ett hem att fira jul i. Det finns emellertid sätt som du kan dela med dig av din julglädje till dessa människor. Läs vidare så berättar vi hur.

Det är egentligen inte så stora åtgärder som behövs för att glädja någon annan. Vet du att någon i din omgivning har det svårt räcker en liten gest långt. Varför inte laga en extra helgskinka till familjen som du vet kämpar ekonomiskt, eller den gamla damen som verkar ensam längre ned på gatan? Du kan också bjuda in någon som är ensam till ditt julfirande.

Lite räcker långt

Under pandemin har julen varit extra svår för hemlösa då bland annat planerade julbord på härbärgen ställts in, dock delades julkassar ut.

”800 julkassar kommer att delas ut i Stockholm” sade Bengt-Olov Tengmark, projektledare för jul i gemenskap 2020.
I år verkar det dock bli annorlunda. Hör därför av dig till närmaste härbärge och fråga hur du kan bidra. Som inspiration kan du läsa den här texten om en riktig eldsjäl som ägnar sin tid åt att hjälpa hemlösa.

Barnfattigdom är ett stort problem

Visste du att hela 186 000 barn lever under fattigdomsgränsen i Sverige. Det gör barnfattigdom till ett mycket stort problem. När barn växer upp i fattiga familjer innebär det ofta att de inte kan fira jul på samma sätt som sina kamrater. En sak du kan göra för att ge dem ett fint julfirande är att skänka julklappar. Idag finns många olika organisationer som samlar in julklappar till barn. Undersök därför om något sådant finns där du bor.