Klä om dina möbler och var snäll mot klimatet

I dagens samhälle är det lätt att överkonsumera. Trender kommer och går vilket gör att det är lätt för dig att känna att du hela tiden vill köpa nytt. Inte minst inom inredning växlar trenderna snabbt och många vill ha det allra senaste hemma.

Samtidigt som du vill köpa nya möbler för att kunna göra om hemma vet du säkert också om att konsumtion sliter väldigt mycket på klimatet. Idag måste vi vara extra medvetna om vår miljö och tänka över våra köpbeslut både en och två gånger. Det finns emellertid ett sätt som gör att du kan få möbler som känns som nya hemma utan att behöva köpa dem.

Klä om dina möbler med snyggt möbeltyg

Längtar du efter en ny soffa, eller börjar den bekväma fåtöljen se väl sliten ut? Då kan du inhandla möbeltyg och klä om dina möbler. Möbeltyg för alla smaker hittar du hos Nordisk Textil.

Genom att klä om möblerna frestar du inte på klimatet på samma sätt som du skulle ha gjort om du köpt helt nyproducerad inredning.

Hur går man då tillväga för att klä om möbler? En stolsdyna klär du enkelt om själv genom att häfta fast nytt tyg över det gamla. En möbel med många detaljer kan dock vara svårare, men det är möjligt att klara av även det själv. Här får du tips om hur du klär om möbler på ett smidigt sätt. Skulle uppgiften kännas övermäktig kan du istället anlita en tapetserare. En tapetserare är en person som jobbar professionellt med att klä om möbler.

Leta möbler på second hand

Gillar du inte heller formen på dina gamla möbler och vill ha något helt nytt? Spring då inte till närmaste möbelvaruhus utan leta istället på second hand. Där finns möjlighet att hitta en helt unik möbel till ditt hem. Med hjälp av möbeltyg kan du sedan klä om möbeln så att den passar perfekt hemma hos dig. Visst kan du behöva leta lite på second hand innan du hittar helt rätt. Å andra sidan är den jakten faktiskt ganska rolig.